TOOLTOSTUK

Uudised

Uudised

Seikluslik e-ratta matk & orienteerumine Otepää kuppelmaastikul

Sügis on aeg, kus inimese organism vajab rohkem turgutust. Ainuüksi D-vitamiini korrapärasest tarbimisest ei piisa, et “sügismasendust” eemale hoida. Väga tähtsal kohal on aktiivne liikumine. Linnas jalutada on kindlasti tore aga veelgi parem on teha seda looduses, kus on võimalik märgata sügise ilu ja võlu, mis tõstab meeleolu veelgi olulisemal määral.

Otepää looduspark hõlmab 222 km² künklikku ja järvede rikast ala Valgamaa kirdeosas, olles oma territooriumi ulatuselt suurim maastikukaitseala Eestis.
Looduspargi rikkuseks on kõrgustikule iseloomulikud mitmekesised ja omapärased maastikud. Looduspargi alale jäävast 65 järvest ja järvekest suurimat, käänulise kaldajoone ning viie metsase saarega Pühajärve (290,7 ha), peetakse üheks Eesti kauneimaks järveks. Pühajärve lähistel kasvab ka looduspargi silmapaistvaim põlispuu – Pühajärve Sõjatamm.

Jalgsi matkates näed ja koged paljue-rattaga veel kordades rohkem ja seda suhteliselt kerge füüsilise pingutusega, kuna elektrimootor teeb ära suure osa tööst.

E-ratta matka võib igaüks ise endale korraldad, tuleb vaid teha pisut eeltööd ja tulla läbi rattalaenutusest, elamus on garanteeritud! Ainuüksi e-rattaga sõit on iseenesest juba elevust tekitav, liites sinna kaunid loodusvaated, piknikud ja kerge füüsilise koormuse saame positiivse energialaengu, mis kestab veel pikka aega pärast matka.

Neile, kes iseseisvalt seigelda ei soovi on meil välja pakkuda erinevaid formaate e-ratta matkast ja seda ka erineva pikkusega radadel. Tuleb vaid kohale tulla ja usaldada meie kogenud matkajuhte, nemad juba teavad kuhu tee teid viib. Grupid, kes soovivad seikluslikumat matka, on võimalus korraldada e-ratta orienteerumist. Mõistagi on punktid märgitud nii, et Otepää piirkonna huvipunktid ja looduskaunid kohad külastamata ei jääks.

Peale matka on soovi korral võimalus teha üks lõõgastav saun ja nautida hõrgutavaid roogasid Munaka Restos.

BRONEERI KOHE VÕI KÜSI PAKKUMIST!

Foto: Sven Začek – Sügisene Pühajärv